Kristel Neevel

EEN VAN DE REDENEN WAAROM JE NIET ZICHTBAAR EN HERKENBAAR BENT VOOR JE DOELGROEP, IS DOOR NIET CONSISTENT TE ZIJN MET JE VISUELE BRANDING.

In de snel veranderende online wereld van vandaag worden we overspoeld met een overvloed aan informatie. Daarom is het als ondernemer essentieel om duidelijke en herkenbare visuele branding te creëren om jezelf te onderscheiden.

Een consistente, visuele branding is van cruciaal belang om op te vallen tussen de concurrentie. Het helpt niet alleen om je te onderscheiden, maar zorgt er ook voor dat je doelgroep je gemakkelijker herkent en onthoudt.

Jou Brand/merk is de basis van je bedrijf. Een sterk merk helpt vertrouwen op te bouwen bij je doelgroep/potentiele klanten. Het laat je zien als de expert die je bent op jou vakgebied wat ervoor zorgt een loyale aanhang van klanten te creëren die keer op keer bij je terug zullen komen.

De Kracht van Jouw Merk

Een sterk merk is de basis van elk bedrijf en kan helpen om vertrouwen op te bouwen bij je doelgroep en potentiële klanten. Door jezelf te positioneren als expert binnen jouw vakgebied, kan je bouwen aan een loyale aanhang van klanten die steeds weer bij jou terugkomen. Jouw merk is dus van cruciaal belang voor het succes van je bedrijf.

Een consistente branding creëren gaat over meer dan alleen het ontwerp van een mooi logo of een aantrekkelijke afbeelding.

Er is een bredere aanpak voor nodig die elk aspect van je bedrijf omvat, van de kleuren en lettertypen die je gebruikt tot de “tone of voice” die je in je communicatie gebruikt.

Een consistente branding is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar moet ook consistent aanwezig zijn op alle platforms, zoals je website, sociale media en e-mailmarketing.

Deze checklist voor visuele branding neemt je mee door de essentiële elementen van het samenstellen van een visueel consistente branding dat je zal helpen je bedrijf te laten groeien en een loyale aanhang te creëren.

Je logo is een belangrijke herkenning voor je merk, maar het is slechts een onderdeel van het complete branding pakket. Zorg ervoor dat je logo in vector formaat is (zodat het er goed uitziet in zowel grote als kleine ontwerpen) en met variaties in zowel zwart-wit als met een transparante achtergrond.

Lettertypen
 • Het gebruik van verschillende lettertypen kan leuk zijn, maar het kan ook afbreuk doen aan het consistente gevoel waar je naar op zoek bent.
 • Voor je merk is het belangrijk om slechts 2-3 lettertypen te gebruiken die in al je afbeeldingen en op je website terugkomen.
 • Een lettertype voor de koptekst, een lettertype voor de hoofdtekst en een lettertype voor een call-to-action of accent tekst zijn de belangrijkste keuzes.
De ultieme branding checklist
Kleur

Een van de beste manieren om een herkenbare branding op te bouwen, is door een gedefinieerd kleurenpalet te gebruiken voor al je marketingkanalen. Hier is een formule die je kan gebruiken:

 • 1-2 hoofdkleuren 
 • 1 lichtere kleur 
 • 1 accentkleur 
 • 1 neutrale basiskleur 
 • 1 donkere kleur 

Het is belangrijk om consequent dezelfde kleuren te gebruiken om een consistente uitstraling te creëren.

 

Grafische elementen:

Illustraties en pictogrammen zijn uitstekende aanvullingen voor je merk. Ze dragen bij aan de herkenbaarheid van je merk en geven het net dat beetje extra.

TIP: Houd het simpel en kies één of twee illustraties die passen bij je merk. Te veel illustraties kunnen verwarrend overkomen en afbreuk doen aan de herkenbaarheid van je merk.

Fotografie:

Het is van groot belang om ten minste één set persoonlijke brandfoto’s of portretfoto’s te hebben, die je kunt gebruiken op je “Over mij”-pagina, in presentaties, online cursussen en op sociale media. De rest van je fotografie kun je halen uit Stockfoto’s die aansluiten bij je merk.

De Website Branding Checklist

Of je nu van plan bent om een nieuwe website te lanceren of gewoon een opfrisbeurt wilt geven aan je bestaande website, onze website branding checklist kan je helpen. Volg de checklist om te ontdekken welke elementen van je website het meest cruciaal zijn om je merk krachtig te profileren. Niet alleen trekt dit je doelgroep aan, maar het zorgt er ook voor dat je website conversies genereert!

Kleur

De Website Branding Checklist: Verbeter de uitstraling van je website!
Of je nu van plan bent om een nieuwe website te lanceren of gewoon een opfrisbeurt wilt geven aan je bestaande website, onze website branding checklist kan je helpen. Volg de checklist om te ontdekken welke elementen van je website het meest cruciaal zijn om je merk krachtig te profileren. Niet alleen trekt dit je doelgroep aan, maar het zorgt er ook voor dat je website conversies genereert!

Branding kleuren zijn een krachtige manier om een herkenbaar merk te creëren en de boodschap visueel over te brengen. Daarom is het van groot belang dat jouw website de branding kleuren gebruikt en trouw blijft aan het branding kleurpalet. Het gebruik van één primaire kleur, aangevuld met neutrale kleuren, zorgt voor een professionele uitstraling. Kortom, branding kleuren zijn essentieel om jouw website te onderscheiden en een consistente merkidentiteit te presenteren.

Call-to-Action:

Het doel van jouw website is om jouw doelgroep te helpen een aankoop te doen of een conversie te creëren (zoals het inschrijven voor jouw gratis product om je e-maillijst te laten groeien).

Daarom moeten jouw Call-to-Action (CTA) knoppen één van jouw branding kleuren bevatten en contrasteren met de achtergrond om ze gemakkelijk vindbaar en onweerstaanbaar te maken om op te klikken!

Lettertypen

De lettertypen van jouw website moeten hetzelfde zijn als de lettertypen die je gebruikt in jouw andere merk graphics en ontwerp.

Je moet een set lettertypen (en stijlen + grootte) hebben voor koppen, subkoppen en bodytekst, en deze consistent gebruiken op de hele site.

Bodytekst:

Je bodytekst is gemakkelijk te lezen, zowel op desktop als mobiele versies van je site.

Wat veel wordt gebruikt zijn sans-serif lettertypen voor bodytekst omdat deze over het algemeen gemakkelijker te lezen zijn, zelfs bij kleinere lettergroottes.

Bij het schrijven van tekst, onthoud dan dat minder meer is. De meeste mensen scannen jouw site, dus je hebt geen lange alinea’s nodig.

Afbeeldingen:

De afbeeldingen op jouw website zijn in lijn met jouw merk en helpen je om visueel te communiceren waar jouw merk voor staat. Het is belangrijk om de juiste afbeeldingen te kiezen die passen bij de boodschap die je wilt overbrengen en de doelgroep die je wilt bereiken. 

Kies afbeeldingen die relevant zijn voor de inhoud van de pagina. Als het bijvoorbeeld gaat om een productpagina, zorg er dan voor dat de afbeeldingen het product goed weergeven en vanuit verschillende hoeken laten zien.

Gebruik afbeeldingen die passen bij de huisstijl van je merk. Zorg ervoor dat de kleuren, stijl en sfeer van de afbeeldingen in lijn zijn met de rest van je website en andere marketinguitingen.

Houd rekening met de doelgroep die je wilt bereiken. Welke afbeeldingen zullen hen aanspreken en aanzetten tot actie?

Vergeet niet dat de kwaliteit van de afbeeldingen ook belangrijk is. Zorg ervoor dat ze scherp zijn en van hoge resolutie, zodat ze er professioneel uitzien op alle apparaten.

 

branding afbeeldingen website

 

Over mij pagina

Een goede foto op jouw Over-pagina of Werk met mij-pagina is cruciaal voor het opbouwen van een sterke online aanwezigheid. Maar het is niet alleen belangrijk om een foto van goede kwaliteit te hebben, het is ook belangrijk om na te denken over de boodschap die je wilt overbrengen aan jouw doelgroep. Hier zijn enkele tips om jouw foto nog krachtiger te maken:

 • Gebruik een professionele foto die past bij jouw merk. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn van jou in actie of een portretfoto met een neutrale achtergrond.
 • Zorg ervoor dat de foto up-to-date is en goed belicht. Een wazige of verouderde foto kan afbreuk doen aan jouw geloofwaardigheid.
 • Maak oogcontact met de camera om een persoonlijke connectie te maken met jouw doelgroep.
 • Voeg een korte beschrijving toe over wie je bent en waar je voor staat. Dit kan helpen om jouw expertise te vestigen en jouw doelgroep een idee te geven van wat ze van jou kunnen verwachten.
 • Gebruik de pagina om jouw merkwaarden te delen en te vertellen hoe je jouw doelgroep kunt helpen. Dit kan helpen om potentiële klanten aan te trekken en vertrouwen op te bouwen.

Onthoud dat jouw Over-pagina of Werk met mij-pagina een geweldige kans biedt om een sterke indruk te maken op jouw doelgroep. Maak er dus gebruik van en zorg ervoor dat jouw foto en boodschap krachtig en effectief zijn.

Een van de belangrijkste taken van jouw website is het opbouwen van vertrouwen bij jouw doelgroep.

De laadsnelheid, lay-out, verstrekte informatie en afbeeldingen dragen allemaal bij aan hoe betrouwbaar jouw website aanvoelt.

Het hebben van hoogwaardige afbeeldingen op jouw website is een must-have. Je hebt daarom afbeeldingen aangepast aan de juiste afmetingen en niets voelt uitgerekt, vervormd of wazig aan.

Gratis weggever

Een van de beste manieren om jouw bedrijf te laten groeien, is door jouw e-maillijst te laten groeien.

Een gratis weggever op jouw website is essentieel.

Om conversies te stimuleren, moet je een afbeelding van je weggever/freebie op de pagina hebben, zodat mensen kunnen zien wat ze krijgen wanneer ze hun e-mailadres invoeren.

Het hebben van een sterke weggever kan een van de meest effectieve manieren zijn om je e-maillijst te laten groeien. Door waardevolle content aan te bieden in ruil voor een e-mailadres, kun je niet alleen je e-maillijst vergroten, maar ook je expertise en geloofwaardigheid opbouwen. Hier zijn enkele tips om een effectieve weggever te maken:

 • Zorg dat de weggever relevant is voor jouw doelgroep en aansluit bij jouw brand identiteit.
 • Maak gebruik van visuele elementen zoals afbeeldingen en mockups om je weggever aantrekkelijk te maken voor potentiële abonnees.
 • Vergeet niet om de voordelen van de weggever te benadrukken, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten.
 • Maak het aanmeld proces eenvoudig en duidelijk, zodat mensen niet afhaken.
 • Bied een duidelijke call-to-action aan, zodat mensen weten wat ze moeten doen om jouw weggever te ontvangen.

Een goede weggever kan jouw bedrijf helpen om meer leads te genereren en uiteindelijk meer omzet te behalen. Zorg er dus voor dat je de tijd neemt om een effectieve weggever te maken die aansluit bij jouw doelgroep en merk.

Ik ben heel benieuwd of deze branding tips waardevol zijn geweest voor je. Om je hiermee te helpen heb ik een branding checklist gemaakt die je altijd kunt gebruiken zodat je zeker weet dat je alle stappen zet om jouw bedrijf sterk visueel online neer te zetten met jouw persoonlijke kernwaarden. Ga zelf aan de slag om een gratis weggever te maken die juiste doelgroep aantrekt en hen omzet in e-mail abonnees en uiteindelijk klanten.. Maak gebruik van de handige branding checklist die je hieronder gratis kunt downloaden. Naast de website branding checklist, krijg je ook toegang tot een social media branding checklist en andere handige tools!

Filter blog posts

Browse the categories

About me

CREATE A BUSINESS YOU LOVE!

MET VALLEN EN OPSTAAN BESEFTE IK ÉÉN DING:

Succes komt pas als je doet waar je écht van houdt en waar je energie van krijgt. Ik heb verschillende businessmodellen onderzocht, geleerd wat wel werkt en, nog belangrijker, wat niet werkt. Te midden van de vele mogelijkheden op het internet, wil ik je juist een eenvoudig en overzichtelijk systeem leren. Begin vanuit huis, op jouw favoriete plek, en ontdek hoe simpel het kan zijn om jouw eigen online avontuur te starten. That’s all. 

The podcast

ONLINE ONDERNEMEN: THE EASY WAY

INSPIRATIE OMZETTEN IN ACTIE: STAP VOOR STAP

k lanceerde Online Ondernemen: The Easy Way om je te begeleiden, te inspireren en aan te moedigen zodat je in actie komt en echte resultaten gaat behalen.